Verlatingsangst bij Baby's

Verlatingsangst bij Baby’s
Gaat jouw baby huilen als je weg gaat? Dan kan je kindje last hebben van verlatingsangst. Deze angst is het hevigst tussen de 8 en 18 maanden. Het is een hele normale reactie als je baby huilt als je weggaat. Baby’s hebben hun verzorgers namelijk nog hard nodig. Het voelt daarom veilig als jij in de buurt bent.

Je kindje begrijpt nog niet dat je er gewoon nog bent, ook al ben je uit het zicht. Door spelletjes kun je je baby helpen begrijpen dat je misschien af en toe uit het zicht bent, maar dat je altijd weer terugkomt. Deze tips kunnen je daarbij helpen:

  • Als je even uit het zicht bent, blijf dan tegen je kindje praten of zing een liedje. Zo weet je kindje dat je er toch nog bent.
  • Speel af en toe het spelletje kiekeboe en verstop je achter je handen of een doek. Je kunt ook even de kamer uitlopen en je hoofd weer om de hoek van de deur steken. Zo wordt weggaan en terugkomen een gebeurtenis met een positieve en vrolijke spanning.
  • Als je kindje bang is, troost hem/haar dan. Probeer zelf rustig te blijven, want daarmee stel je je baby ook gerust.
  • Als je je kind naar de kinderopvang brengt, neem je kort en duidelijk afscheid met een vast ritueel. Laat het troosten over aan degene die bij je baby blijft.

Dit onderwerp en veel andere onderwerpen die met kinderen te maken hebben komen aan bod tijdens onze cursussen. Heb je iets aan deze informatie gehad? Neem dan gauw een kijkje op onze website en meld je aan!
https://vvstwinkeltje.nl/ervaringen-van-de-babytijd/

Voor informatie en aanmelding
Twinkeltje Opvoedondersteuning
Telefoon: (010) 4115043
E-mail: twinkeltje@vanveldhuizenstichting.nl

Cursusaanbod Bekijk de agenda

Twinkeltje Opvoedondersteuning is onderdeel van Van Veldhuizen Stichting

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.