Manier van werken

Manier van werken

Twinkeltje Opvoedondersteuning maakt deel uit van de Van Veldhuizen Stichting te Rotterdam.

Op 1 mei 2001 opende Opvoedwinkel Twinkeltje in Crooswijk voor het eerst de deur voor ouders en opvoeders. Op dit moment is ook een locatie in het Oude Noorden (in het Klooster) gevestigd.

Twinkeltje biedt professionele en wijkgerichte, laagdrempelige opvoedingsondersteuning aan ouders en opvoeders. Ouders hoeven niet te betalen voor de dienstverlening en kunnen geheel vrijblijvend hun vragen stellen. Twinkeltje werkt zonder wachtlijst en zonder dossiervorming. Ouders kunnen bij Twinkeltje terecht met al hun hun vragen over het opvoeden van hun kinderen (van 0-18 jaar).

Wanneer de pedagoog/medewerker aanwezig is, kan de ouder de vraag direct stellen en de nodige informatie zoals een folder of brochure meenemen; het is ook mogelijk om teruggebeld te worden of om een afspraak te maken voor een uitgebreider gesprek bij de pedagoog. Bij Twinkeltje werken opvoedconsulenten, pedagogen en pedagogen in opleiding.

Er is veel informatie over de opvoeding en de ontwikkeling van kinderen aanwezig zoals folders en ouderbrochures met praktische tips. Ook is er andere documentatie en informatie over de sociale kaart aanwezig.

Naast de aanwezigheid op vaste locaties werkt Twinkeltje veel outreachend en heeft hiermee een groot bereik: ouders kunnen Twinkeltje aantreffen op plekken waar ze veel komen zoals bijvoorbeeld in het Huis van de Wijk. Hier wordt veel in groepsverband gedaan zoals themabijeenkomsten, activiteiten voor ouder en kind in onze locaties van Ruimte voor Ouders, oudercursussen, coachen vrijwillige ouders enz.
Dit alles wordt gerealiseerd op maat en op vraag van de (groep) ouders/opvoeders: er wordt gewerkt vanuit een vraaggerichte benadering.

Ons doel is: voorkomen dat opvoedvragen leiden tot opvoedproblemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.