Manier van werken

Manier van werken

Twinkeltje Opvoedondersteuning maakt deel uit van de Van Veldhuizen Stichting te Rotterdam.

Op 1 mei 2001 opende Opvoedwinkel Twinkeltje in Crooswijk voor het eerst de deur voor ouders en opvoeders. Bijna 20 jaar later kunnen ouders in 11 wijken in Rotterdam onze cursussen en bijeenkomsten volgen. Naast Crooswijk zijn wij te vinden in het Oude Noorden, de Esch, Agniesse/Provenierswijk, Oude Westen, Beverwaard, Groot IJsselmonde, Zevenkamp, Oosterflank, Pendrecht en Hoek van Holland. 

Twinkeltje Opvoedondersteuning biedt een divers aanbod, veelal door het NJI erkende opvoedcursussen aan  ouders en opvoeders. Deelname aan een cursus is gratis. Wij bieden een programma dat ouders in iedere leeftijdsfase van hun kind (vanaf de zwangerschap tot 18 jaar) helpt bij de opvoeding. Bij Ons aanbod kun je zien welke cursussen we aanbieden per wijk.

 Graag denken wij met ouders mee wanneer ze zich afvragen welke cursus het beste bij hun situatie past. Hiervoor kunnen ouders ons bellen en natuurlijk ook op onze website kijken. Ook zijn diverse netwerkpartners  in de wijk goed op de hoogte van ons aanbod en hebben zij flyers op hun locatie beschikbaar. Bij Twinkeltje Opvoedondersteuning werken opvoedconsulenten, pedagogen en pedagogen in opleiding.

Om deelname voor ouders laagdrempelig te houden geven wij veel cursussen op plekken waar de ouders al bekend zijn zoals in het Huis van de Wijk of op scholen. Organisaties in de wijk zoals scholen, welzijnspartijen, kinderopvang en peuterspeelzalen, kunnen ons ook benaderen als ze een groep ouders hebben waarvoor ze een cursus willen organiseren. We denken hier graag in mee en zoeken naar een aanbod op maat gemaakt, vraaggericht.

 

Ons doel is: voorkomen dat opvoedvragen leiden tot opvoedproblemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.