De Oudertelefoon

 Lienke Jooren, pedagoog bij Twinkeltje Opvoedondersteuning heeft contact met een van de ontwikkelaars van de Oudertelefoon.

Sinds drie maanden is er de Oudertelefoon. In het begin was die er vooral voor thuiswerkende ouders in coronatijd, maar steeds vaker bellen ouders ook met andere problemen. “Soms zijn ze echt in paniek.”

‘Ben ik een goede moeder als ik mijn kind soms achter het behang wil plakken?’, ‘Wat moet ik doen met mijn puberzoon die alléén maar wil gamen?’ of ‘Mijn ex en ik worden het niet eens over de opvoeding van onze dochter.’

Het zijn allemaal vragen die Lisette Reuvers en haar collega’s dagelijks krijgen. Soms in paniek, soms worden de vragen juist zachtjes gesteld, en valt er enige vorm van schaamte te horen.

Reuvers bedacht de telefoonlijn samen met drie andere vrijwilligers die ze kent van de Nationale Denktank, een stichting die onderzoek doet naar maatschappelijke problemen. “We dachten: als kinderen een telefoonlijn hebben, waarom ouders dan niet?”
Lees meer

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.