“Omgaan met Pubers in Coronatijd”

“Omgaan met Pubers in Coronatijd”

Menig ouder verzucht hoe lastig het is om om te gaan met hun pubers in deze tijd. Nog meer hangen dan normaal, nog meer gamen dan normaal en ze aan het werk krijgen voor school is een hele opgave.

Voor je puber is het belangrijkste waar ze in deze leeftijdsfase mee bezig zijn voornamelijk ‘losmaken’. Leren zelf keuzes maken, eigen ideeën ontwikkelen. Allemaal belangrijke stappen in het zelfstandig worden. Maar dat is maar wat lastig als je voornamelijk thuis zit en vooral andere manieren moet vinden om in contact te komen met leeftijdsgenoten.

Onze belangrijkste tip:
Geniet van de extra tijd met je puber
Ouders in China en Italië heeft aangegeven de quarantaine zwaar te vinden maar zeggen ook een betere band te hebben gekregen met hun kinderen. En slapen ze een keertje wat langer uit? Voor pubers juist gezond!
https://www.volkskrant.nl/de-gids/opvoeden-waarom-uitslapen-voor-pubers-heel-gezond-is-tijdens-deze-coronacrisis~b3fd17e0/

Samen koken (laat je puber kiezen), samen naar buiten voor een avondwandeling of een leuk gezelschapsspel spelen. Mooie kansen voor een (nog) betere band!
Ook jongeren hebben veel vragen over het virus en zijn soms op zoek naar informatie (door iemand anders verteld dan door je ouders ????)

Een site waar veel antwoorden te vinden zijn:
https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Jongeren-en-jongvolwassenen/Vraag-en-antwoord-voor-jongeren

En heb je na deze periode dan toch nog veel vragen of we wil je er graag met andere ouders over kletsen? In meerdere wijken van Rotterdam geven wij de cursus Omgaan met Pubers. Voor exacte data en locaties neem even een kijkje op onze website https://vvstwinkeltje.nl/agenda/

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.