Dreumestijd bij Basisschool De Waterlelie.

Na de zomer zijn we van start gegaan met Dreumestijd bij Basisschool De Waterlelie. En wat is het een succes! We komen 10 weken lang elke woensdagochtend bij elkaar met opvoeders én dreumesen (1 tot 2 jaar). De kinderen kunnen spelen, soms samen en soms alleen. Want, samen spelen is nog erg moeilijk op deze leeftijd.

De afgelopen weken is er gesproken over wat een dreumes gaat leren en wat een dreumes van zijn ouders nodig heeft. Ook ging het over leren lopen en leren denken. Een dreumes moet nog heel veel leren, maar doordat ze kleine onderzoekers zijn ontdekken ze steeds weer nieuwe dingen.

Er is gesproken over eten en hoe lastig het kan zijn om kinderen gezond te laten eten. En het slaapgebrek dat je als ouder kunt hebben. Het is fijn voor ouders om te horen dat ze niet de enige zijn hiermee. We zijn samen een hoop wijzer geworden over opvoeden en hebben zin in de komende weken!

En wat vinden ouders van Dreumestijd?

“Dreumestijd vind ik heel leerzaam. De gezellige sfeer met de andere moeders vind ik heel leuk. Elke week krijg ik nieuwe tips en informatie mee.”

“Ik vind het een goed idee. De dreumes gaat veel leren bijv. leren spelen, beter communiceren, naast elkaar spelen. Opvoeders kunnen vragen stellen over, motorische ontwikkeling, slapen, eten, en ik denk dat nieuwe moeders veel kunnen leren en daardoor voorkom je opvoedproblemen.”

Dreumestijd vindt iedere woensdagochtend plaats van 8.30 – 10.30 uur bij Basisschool De Waterlelie:
https://www.obs-de-waterlelie.nl/

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.