Wat is New Beginnings?

New Beginnings is voor iedere ouder die (pas) gescheiden is.

Hoe vorm je als ouder met je kinderen een gezin in deze nieuwe situatie en hoe help je je kinderen hierbij?

Voor de kinderen is dit ook een lastige periode en met behulp van Twinkeltje kun je hen hierin goed begeleiden.

In 10 gratis bijeenkomsten ga je met andere ouders aan de slag om ervoor te zorgen dat je kind(eren) meer met jou gaan delen, hoe je ze buiten conflicten tussen jou en je ex-partner houdt en hoe je weer een stevige ‘nieuwe’ basis legt in jouw gezin.

Er komt meer controle, balans en rust in je gezinsleven.
Meld je aan

Inhoud van training

 • Bijeenkomst 1-2: Ouder-kindrelatie
  In de eerste twee bijeenkomsten maken we kennis met elkaar en de doelen van de training. We bespreken de negatieve cirkel na een (echt)scheiding die er voor kan zorgen dat kinderen zich onveilig, boos, angstig of verdrietig kunnen voelen. In de bijeenkomsten kijken we hoe we deze negatieve cirkel kunnen keren.
 • Bijeenkomst 3-5: Goed luisteren
  Bij een warme ouder-kindrelatie is het belangrijkrijk om goed te kunnen luisteren. We oefenen vaardigheden die er voor zorgen dat je kind zich gewaardeerd, geliefd, veilig en geaccepteerd voelt. Door deze gesprekstechnieken voelt het kind zich beter begrepen en gaat zich meer open stellen voor de ouder. Maar ook gaan we in op moeilijke vragen of opmerkingen van je kind, zoals: “Mama/papa zegt dat jij tegen ons liegt.”
 • Bijeenkomst 6: Ouderlijk conflict
  De grootste bron van stress na een scheiding is voor kinderen ruzie tussen de ouders. We kijken naar wat verschillende gebeurtenissen zijn waarbij kinderen (onbedoeld) klem kunnen komen zitten tussen hun ouders. Je leert hoe je dit kunt voorkomen of kunt zorgen dat de gevolgen voor je kind minder groot zijn.
 • Bijeenkomst 7-9: Discipline
  Voor veel ouders is het na de scheiding lastiger om duidelijke grenzen te stellen voor je kind. In deze bijeenkomsten leer je hoe je op een positieve manier kunt zorgen dat je kinderen meewerken. Als deelnemer maak je hiervoor ook per kind een plan om verwachtingen die in de cursus besproken zijn ook thuis in te kunnen zetten.
 • Bijeenkomst 10: Afronding
  In deze bijeenkomst gaan we afronden en kijken we hoe je nu verder kunt met de aangeleerde vaardigheden. Zodat je deze ook in kunt blijven zetten als de cursus afgerond is.

Voor wie?
Ouders (met kinderen) die pas gescheiden zijn

Wanneer?
Houd onze agenda in de gaten voor de eerstvolgende startdatum. Of bekijk verder op deze pagina op welke data een nieuwe cursus start.
Staat er geen gelegenheid bij die past? Meld je dan hier aan. Dan houden wij je op de hoogte wanneer er een nieuwe cursus start.

Hoe vaak?
10 x

Kosten?
Helemaal niets! Deelname is gratis voor inwoners van Rotterdam.

Voor informatie en aanmelding
Twinkeltje Opvoedondersteuning
Telefoon: (010) 411 50 43
E-mail: twinkeltje@vanveldhuizenstichting.nlMeld je aan

 

Agenda en locaties

no data

Twinkeltje Opvoedondersteuning is onderdeel van Van Veldhuizen Stichting